Obezita mládeže je problém!

I když je to pro mnohé téma, které neradi diskutují, je třeba se nad tímto problémem nejen zastavit a probrat ho, ale hlavně ho velmi rychle začít řešit.

Rozhodně lze říci, a průzkumy to potvrzují, že dnešní mládež je, na rozdíl od té před 10 a 20 lety, se značnými průměrnými váhovými přírůstky.

I přesto, že mají k dispozici mnohem pestřejší suroviny a taktéž stravu, na trhu je také daleko větší množství různých polotovarů, hotových jídel a zmrazených pokrmů, které se snadno připraví a konzumují. Bohužel jsou však tyto polotovary také plné různých konzervačních látek, díky kterým je např. prodloužena doba spotřeby, a které v některých případech také negativně působí na zdraví člověka, práci jeho metabolismu, atd.

Zatímco před 20 lety byla běžná svačina po škole chleba s máslem a čímkoliv, zelenina a ovoce, které bylo dostupné, dnešní mládež spíše inklinuje k pizze či cheeseburgeru. Vysoké nutriční hodnoty s velmi nízkým přísunem vitamínů a bílkovin celkovému zdraví dále škodí.

Přidáme-li k tomu i sníženou celkovou tělesnou aktivitu, máme najednou vražedný koktejl umíchaný nejen pro současnou, ale hlavně pro budoucí mládež.

A to již není problém, který lze jakkoliv přehlížet, je třeba s ním bojovat.
Problematika obezity mládeže je celosvětový problém, se kterým v každé zemi bojují různě. Příště vás seznámíme s tím, jak na to jdou ve Velké Británii, aneb 400 kilový teenager!

Smokey

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *